2011. március 3., csütörtök

Sí-sakk

Nem egy új sportágat találtam fel, csak mindig felmerül bennem a szójáték, ha hallom ezt a szót. Elmosolyodom, aztán jó kedvem lesz tőle. Másnak nem is szoktam elmondani. Csak így mindenkinek.

Ma reggel Budapest Tropfehérbe öltözött. (Ha már a szócsavarásnál tartok) Még az ébresztő csipogását is hallottam az órámnak, pedig évek óta átalszom. Nincs már meg a füzete, és nem tudom kikapcsolni. Az óraátállítás is minidig félórámba belekerül.
Ma reggel végigkísértem szememmel a napkeltét. Más így a nap. Nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb, csak élvezem, hogy ma is kinyílt a szemem.
Nagyanyám járt nálam álmomban. Ő már nem érte meg a fővárosba költözésem. Most látogatott meg először álmomban itt. Anyu azt szokta mondani, hogy halottal álmodni esőt jelent. Hóról nem volt szó.
Tegnap végre vettem a fáradságot, és megoldottam az ESR mérőm végkitérését. Ez azért jó, mert újabb ötletem támadt. Bele kellene az infrás távirányítók ellenőrzőjét szuszikolni.
Semmi különösebb túlbonyolítás. Videoból kivett érzékelőt fogok beleragasztani, és 5V-ról kap egy kapcsolót, meg egy BNC aljzatot, ahová a szkópot feldughatom. Illetve kap még egy LED visszajelzőt, hogy ha ráirányítva megnyomok egy gombot, akkor kacsintson vissza rám.
És persze az előre gyártott tapintó csúcsok sem kerültek elő, azokat újra kell csinálnom.
Már vettem elő réz rudacskákat. Még két varrótű, meg némi zsugorcső, és majdnem kész, mert úgy tűnik, az adaptercsatlakozó sem marad meg a lemezcsavarral. Azt is vagy ragasztani kell, vagy átmenő csavar + anya rögzíteni.
Valóban készre csináltam-e valamit, amit magamnak alkottam?
Talán csak a bringát szoktam.

4 megjegyzés:

  1. Nálunk is "huhfehér" minden, pedig csak "centini" esett. "Csikos" is a föld, esnek a futók. Sekk, nyekk!

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy ezért viseltek akkora párnát régen a hölgyek a ruhájukon?

    VálaszTörlés
  3. Az bizony lehet. Inkább ott viseljék, mint alatta.

    VálaszTörlés
  4. Nekem azt mondták, hogy nagy kofferbe jó pakolni, csak ciki vele megjelenni.

    VálaszTörlés