2011. március 13., vasárnap

Nufit fényképezem

Ide nyugodtan bele lehet képzelni Gusztáv figuráját a rajzfilmből. Ne látsszon ki, a hasa ne legyen nagy, a gallér nem lóghat ki, feljebb tartsam a kamerát, és egyenesen.
Az, hogy a szemmagasságban tartott fényképezőgép egyenesen (értsd függőlegesen) tartva nem az orrnyeregtől a képzelt bikini vonal alá fog fényképezni, az biztos.
Mégis tömérdek instrukció érkezik a faroktól a kutyának, hogyan tartsa a fenekét csóváláskor.
Most van az első mustra. Ellőttem 72 kattintást, és eddig még csak hibákról érkezett bejelentés. A feje a gondolkodó szobor módjára megtámasztva, és lesi a notebookját.
Ebből második sorozat lesz.
Újból megszabja, hogy ne másszak be Marika néniék zárt kertjébe, de ne tapossam szét a hagymásokat. Gyöngyvirág van a birsalmafa alatt, és nekem van vagy négy lépésnyi mozgásterem. Ezen mozogva kell őt 100-150 különböző pózban, fintorban megörökítenem anélkül, hogy az elmozdult hajszálak elkerüljék a figyelmem, és bár homokóra jelzi, a fényképezőgép még emészti a műveleteket, de akkor a cipőjéről lesz a kép, és az nem kell.
Egyszerű ez a világ. Én csak nyomogatom a gombot, aztán ha túl jó lesz, majd megismételjük.

3 megjegyzés:

  1. Tisztázzuk: nem Nufit fotózzuk, mert egy középkorú, átlagos nő nem csináltat magáról többszáz fotót, hogy abból válogasson. Minek, hová? A fotók tárgya tehát nem Nufi... hanem néhány kézműves darab. A kiválasztott pár kép pedig nem a családi fotóalbumba lesz.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kiegészítést!
    Már csak azért is fontos, mert tényleg nem szereti, ha fényképezik, és gondosan ügyel a kötött darabok internetre kerülésénél, hogy a "próbababa" minél kevésbé látsszon.
    Csak abból a feszültségből akartam ízelítőt adni, amivel végigröhögjük ezt a pár percet.
    Utána pedig futás föl, mert le kell törni az orráról a jégcsapot, és a közeli rádióamatőrök felfedezni vélik azt a rövidhullámú adóantennát, amelyikkel ő rezeg, és még zavarelhárítót küldenek a nyakunkba. :-)

    VálaszTörlés