2011. május 1., vasárnap

Egy kis szakmai kínlódás

Van nálam egy notebook. Van rajta sok-sok-sok levél. Át kell vinni az új masinára.
:-)
'Eccerű, mint a faék' - indulék neki a feladatnak.
Exportálunk az ottlukból, és behúzzuk a kékmadárba.
No, ez így, ebben a formában hosszan tart, és nem is igaz.
Az exportálásnál a pst file tűnt a korábban már alkalmazott megoldásnak, erre indultam.
Nem jó. A levelek megérkeznek, csak az ablakban csücsülő kékmadár (Thunderbird) nem találja.
A sok küzdelemben sem találtam olyan kiegészítőt, amivel rá lehet beszélni ezt a dögöt, hogy legyen oly bagoly, és olvassa be a pst-t.
Nem.
A levlistákon a régi gépen hozták fel a madár szárnya alá a működő ottluk alól a lényeget.

Jelentem, ez végre nekem is hozott megoldást.

Tehát az importált könyvtárakról mentést készítettem USB memóriára, és átdugtam a saját gépembe. Itt még létrehoztam egy holnapig működő felhasználót, és az ő kék madarában átírtam a Dokumentumok könyvtár levelek alkönyvtárára a 'helyi mappák' helyét, majd a memóriáról áttöltöttem oda a mentéseket.
Juhhu! Minden olvasható.
Holnap már csak a helyszínen kell ezt a bűvészkedést megismételni, és itthon törölhetem a vésztartalékot.
 

3 megjegyzés:

  1. Jó neked. Nekem megint baj van a vízszivattyúval. Veszít a nyomásból és feszt indít. Gyanítom, hogy a kút mélyén levő szarság bekövesedett és nem zár rendesen. Irtózom kiszedni, mert biztos kiderül, hogy egy rakás pénz a ketyere. Egyébként sem tudom mi legyen, mert állványt kéne szereljek, hogy leereszkedjem vagy két méterre a kútba. Maholnap nem lesz áramom. Érdemes vacakoljak vele? Nem. Leeresztek egy búvárpompát és mikor kell víz beindítom a generátort.
    Az autómban elhasadt még egy gumi cső. Le kell cseréljem. Most veszem a lelkierőt. Olyan helyen van, hogy nem férek hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Ezermesterek ha összejönnek ... :)

    VálaszTörlés
  3. Attila => A szivattyú, vagy a rendszer? Mert először a kijáratnál kéne egy csappal lezárni, hogy akkor is elereszt-e.
    Egyébként ha házi vízműved van, szétszedés előtt a gyártó honlapján kéne tömítés sorozatot rendelni hozzá. Potyára kár szétszedni! Elég, majd mikor már nincs más választásod.
    A benne lévő gumigyűrűk tisztítástól, kifordítástól nem gyógyulnak meg.
    Egy húzós kúton én is gondolkodtam régen. Már csak azért is mert komjátiban szeretném lefedni a kutamat. A házivízmű elmenő ágát pedig fel kell tölteni a beindítás előtt, mert a levegővel nem húzza föl, akár meddig kínzom a szerkezet.
    Az autószerelés pedig remek élmény. Akár Trabi, akár Zsiguli, de a kis Polszki sem volt élmény. Viszont amikor a Honda alá kell feküdnöm, legalább szép az egész. Ha rájövök, honnét dugjam be a kezem, nem borotvál sehonnét, és amelyik csavar megmozdul, az vissza is tehető.
    Eddig egyet kellett rajta szétgányolnom szétszedéskor. Akna nélkül ma sem tudnám más módon kivenni, de az öntvényből maradéktalanul kijött, és három anyás hosszabb csavarral pótoltam. Azt talán mondanom sem kell, hogy a vízpumpa cserénél futottam bele a problémába.

    MJ => Magad uram, ha szolgád nincs! Ez módosult .. ha pénzed nincs.
    Miklós (haverom) mondta anno, hogy ezzel a módszerrel egy kategóriával jobb kocsit vehetek, mint amire telne.
    Igyekszem mekk-felelni a feladatnak.

    VálaszTörlés