2011. május 9., hétfő

Vírus után az élet egészen más...

Nufinál begolyózott a Skype. Először az üzenetablakban nem ment át a begépelt üzenet. Beszélni tudott.
Nufi reggeli teendői között letöltöttem a frissítést a gépére, erre elakadt a szava. Mármint a gép amint felhívta a partnert, és eldobta a programot.
A hangszóróban hallatszott a Skype-os csengőhang, majd a program eltűnt, és hibaüzenetet adott, meg jelezte a M$-nak, hogy rossz, és semmi.
Hiába vettem le, és telepítettem újra, a hiba maradt.
Akkor szokták az ablakokat újra húzni.
Tehát mentés üres wincsre.
A notebookba nem dugunk másik merevlemezt, tehát USB-n keresztül kellett átpasszírozni több gigát. Jó vékony gígája van az USB-nek.
Eztán következik a változások tisztázása -  hogy mi hová lett, - de most műxik.
Mellette pedig munka XP példány egy másik wincsre, ahol egy számlázó programba kellett logo-t varázsolni.
Ez is csak időben sokk, de már csak a próbanyomtatások várnak, mi lett az eredmény.

Más.... de nagyon más.
Laci szomszédunknál kikapcsolták a villanyt. Elvitték az órát, és a kölcsönkérésben mester jött is.
Nem akarom dramatizálni, de a szövegből mindig kiveszem a lényeget, és igazítom hozzá, azaz a szemben állóhoz a magam véleményét.
Tehát az volt a hozzáállás, hogy 3-4 nap alatt visszakapcsoltatja a villanyt, és addig kéne.
Csütörtök volt. Tehát ha nem péntek-szombat-vasárnap-hétfő négyesével, hanem munkanappal számolom, akkor is szerdáig kérte.
Mindkét értelmezés belefért, vettem a hosszabbat.
Szerda este Nufi tanított, Laci szomszéd pedig kezében két fagylaltkehellyel jött fel megköszönni a segítséget.
Elvágtam, a fonalat azzal, hogy de ez nem jelent hosszabbítást.
A könyörgés a hét végéig szólt, hogy az anyját vasárnap reggelig elviteti vidékre a nővéréhez.
Jó - mondom - vasárnap reggel húzom ki.
Nufi pedig megtoldotta vasárnap este 20h-ig.
Akkor már nem kértem engedélyt.
Kihúztam a dugót.

A csak tévénézésről volt szó megállapodás sem teljesült, mert a fogyasztásmérőt lefényképeztem. 111,75 kWh nem fogy el egyetlen tévé egy heti üzemeltetésénél.
Az általa megadott 53Ft /kWh helyett az én számlámból durván 49Ft jött ki. A tizedeseket megtartva 48,68625-tel számoltam ki. 5455Ft.

Ez azért fontos, vagyis azért részletezem, mert ez négy hét alatt már több, mint húszezer Ft, - nagyobb, mint a mi fogysztásunk -  és nem csak a jövő évi fizetendő átalányunk ugrana meg, hanem magasabb kategóriába kerülnénk (A2-be), ami nála 53Ft. Tehát megszorozná a mi fizetendőnket is jócskán.
Szóval Attila hiába vonja majd össze a szemöldökét, mi ezt a terhet nem bírnánk el.
Jégzajláskor sem ugranék fuldoklóért a Dunába, mert hiába jobb a megítélésem holtomban, ha a másik embert úgysem mentem meg.
Rohadtul érzem magam, de NEM-et mondok.

1 megjegyzés:

  1. Egy hétre sok a 111 kw csak tévézésre. Mi átlagban napi 2o kw-ot eszünk meg, de ebben van két és fél háztartás, vizet szivattyúval húzzuk, meg benne van a köves, aki átlagban napi öt hat órát flexel, vág és kábé napi egy órát vágom a tüzifát. Így felmegy nekünk egy havi 6oo kw-ra, a műhelyem az arany korában fogyasztott 3oo-5oo kw-ot, így a havi átlagunk 1ooo-12ookw per csarnok. És most fogozz meg. A legkevesebb áram amit fizetnem kellett volna, az 25oo kw volt, de volt olyan, hogy 3oooo (nincs benne hiba, harminc ezer!!!!) kw -ot is számonkértek tőlem. Az átlag egy olyan 4ooo-5ooo kw amit rám sóztak. És az Atyaúristen nevében sem akarták megérteni, hogy ezt az áramot nem én zabáltam fel. Nálam óra van, de azt a viszonteladó nem akarja elismerni, elfogadni. Nos innen húzódik nekem ez az áramos idegbajom. Nem, lemondtam az áramot. Még egy hét, és kiszedem a biztosítékokat. Végleg.
    Saját hálózatom nem lehet. Annyira drága, hogy nem lehet kifizetni. Generátor, miegymás, ha majd beüzemeltetem a dolgokat, konferálok majd róla.
    Te nem kérted Lacitól, hogy fizesse a te áramodat is, csak az övét. Nos, tőlem elvárták, hogy fizessek olyan fogyasztást, ami nem az enyém. Hogy hol folytak el azok a kilowattok? Megmondom én. A tehenész kéményébe. Mert három tele én egy szál füstöt nem láttam a kéményén. Legyen szívós fajta a székely, de mínusz tizenöt fokban nem tud lakni. De mivel neki olyan egyezsége van, hogy nem fizet áramot, mint alkalmazott tehenész, nem stresszeli magát a kwokért. És azon a címen, hogy egy tehenész mit fogyaszthat, ha tetszik, ha nem, rám rakták az egészet. Nos ez a zsarolt helyzet máig működött. És ki a fasza gyerek? Egy biztos. Nem én. Én vagyok az, aki ebbe tönkrement. És miféle ember az, aki egy villanyszámlát nem bír kifizetni? Érted? És volt már olyan esetem, hogy azt mondtam valakinek, hogy sajnos nem tudok elvállalni egy munkát, mert nincs áramom. Erre mi volt a felelet? Ja igaz, nincs áramod. Kicsi ez a Déva. Kevesebb benne a magyar. És ebben egy magyar nem képes áramot fizetni. Érzed az égés szagot?
    De mondok én mást. És ez nem paranoia. Nekem hamarább kellett volna beadnom a derekam. A tervek szerint hamarább. Majd a Pistike leveleiben tovább.

    VálaszTörlés