2011. május 31., kedd

Attila bezárta a kommentzacsit

Meglehetősen pesszimista hozzáállás, de megértem. Amikor egy ember elesik, nem szívesen hallgatja, hogy nem így kellett volna. Nagyanyám pl. ha kiskoromban leütöttem a térdemet, nem magához ölelt, és dédelgetett, hanem leszidott, mért nem vigyáztam. Ha morc hangulatban volt, akkor azt, hogy a másikat is le kellett volna.
Nem igaza volt?
Egy frászt kell mindig dédelgetni az elesettet. Akkor kívülről vár majd minden segítséget.
Ha elvágtam a kezem, beszoptam az ujjamon a sebet, és a másik végtagommal folytattam, amit épp csináltam. A vérzés meg elállt.
Persze ha valami nem megy egyből, mert mondjuk belecsúsztam a patakba, akkor is addig kellett ott vergődnöm, amíg megleltem a kijutás lehetőségét. (Egyke gyerek előnye-hátránya a kiismerhetetlenség.)
A mások tanácsai sokszor felületes hozzászólások, inkább csak idegesítik a vergődőt.
Nekem kell eldöntenem, miben kell egy másik erő vagy másik ész, és ha hibázom, annak is lehet oka a másoktól kapott, rám túlméretezett feladat.
Ez van. Innen szép a győzelem.
Csak megsúgom, hogy a 45 év középkornak számít. Sötét középkornak. A fiatal lendület megkopik, de már tisztában van a szerencsétlen ember a teherbírásával, és hozzáigazodik.
Az előbbi hasonlattal ott áll a kavicsos mederben. A hideg víz sürgeti, az egyensúlyát ingatja, és dühíti, hogy ő mászott a patak szélén veszélyes részre.
Most vagy tökig vizes lesz, vagy térdig, vagy elhasal, és mindenhol, de lefelé vagy felfelé valahol ki lehet kapaszkodni ebből a helyzetből. Keze, lába, feje van.

 (Más kérdés, hogy mi van a zsebében, és az érték-e. De ettől még a feladat ugyanaz, mint a fekete özvegy passziánszban az egy színű, a két színű, és végül a négy színű játék. Az utóbbi a legnehezebb, és csak rengeteg gyakorlás után sikerül.)

4 megjegyzés:

  1. Nálam mindig nyitva van minden. Nem zárok le semmit. Azért valamit lezártam a napokban. A Gézuka ügyét. Azt mondta Gézuka, hogy sajnos az ő elképzelése nem egyezik az én elképzelésemmel, ami a grundot illeti. Érted? Ami a grundot illeti. Az én grundom öcsém! Az én grundomról nem egyeznek az elképzeléseink. Ez jó.
    A keret az az a keret, amin keresztül már kezdek látni. Mert mi lett volna, ha mondjuk Béla válaszolt volna a tablórámára? Nem lett volna keret.
    Zavaros vagyok mostanában. Nézd el tőlem. Én hétfő este buktam ki a vasárnapi eseményektől. A család legnagyobb megrökönyödésére mosdatlanul aludtam el. És két napja kamatmunka ajánlatot számolok. Tiszta élet vagyok.
    Egyik nagymamám sem adott tanácsot nekem. Legfeljebb annyit, hogy vigyázz magadra Attika. Hát én mind vigyázok. A tegnap is elvittem húsz kiló könyvet a postára, ilyen börtönös csajoknak gyűjt egy csaj, nem teljesen kánáló vagyok? Nézem a postán mit csinálok, éppen kiadtam 35 lejt postaköltségre. Valamit szednem kellene. Talán több bogyót, mint Nufi azt a havi egyet. Pénteken talán elviszik a rönkvágót. Mint Bundyék, húst fogunk enni és lemegyünk a tengerre egy pár napra. Németbe bezárnak valami atom erőműveket, és olvasni szeretnék róla, de a hírekben sem említettek a dologról. És a biouborkától finganak ki emberek? Há mi van?

    VálaszTörlés
  2. Nufi azt mondja, hogy a férfiak nem tudnak egymással kommunikálni... én meg azt, hogy lezártad a komment lehetőségét.
    A száradafa legújabb bejegyzése mellett a commants off felirat díszeleg. Szerinte (Nufi szerint) nem voltam világos, miszerint azért írtam második bejegyzést a blogomba ma, hogy Hozzád komment helyett így jusson el a figyelmem.
    Szerintem felfogtad. Ha nem, akkor én tévedtem.
    A német-spanyol uborkaháború még zajlik, Itt az eső lába lóg. A második mosással lesem az udvart, hogy kiteregessem-e, vagy újabb öblítőt kapok odefentről.
    Pattanásig feszült a hangulat....
    döntöttem
    teregetek. ;-)

    VálaszTörlés
  3. Azt hittem valami metafizika van a zacsis ügy körül. Amikor Kornélia cyberbarátnőm írta, hogy eltűnt a blogja, rámentem az erdely.ma lapra, hallám mi van? Ezek egy puccosabb dizájnt adtak a lapjuknak és dolgok átrendeződtek. Gondoltam megnézem, az enyém megvan e még? Mert tudom, hogy nem felelek meg az erdmás közhangulatnak, gondoltam végre kinyírtak. De nem nyírtak, elérhető vagyok csak másképp. Hogy aztán hogyan ment ki a komment, nem tudom, azt tudom, hogy böngésztem egy kicsit, amíg visszakapcsoltam.
    Valamikor azért klónoltam a blogomat, két helyen futtatom és folyamatosan lementek mindent, mert nem bízom ezekben a rendszerekben. Nem mintha valami fontos veszlődne el. Lehet, hogy mániákus vagyok.

    VálaszTörlés
  4. Nekem Komjátiban szokott érdekesen viselkedni a blogom. Linux alatt, vagy win98 alatt is más jelenít meg, és ezért lett a megoldásom, hogy haza küldtem e-mailben Nufinak, ő pedig kitette.
    Ma már jelezte, hogy Neked is ilyen inkompatibilitási zűröd lehet. Bennem fel sem merült.

    VálaszTörlés