2011. május 29., vasárnap

Krízis

Tegnap zuhogott az eső. Nufi megázott Bélával a séta során, én nem szedtem be a száradó pokrócot.
Felmásztam a tetőre, hol kezdjem a cserépcserét, de nem láttam meg, hol jön be az eső. A nagy záporban nem voltam fenn, a kicsiben meg nem jön be.
Az első pár cserép alá nem kell vastag tetőlecet venni. Nincs nagy tömeg. Elég, ha egyenes, és új a fa.... de nem kezdtem neki.
Felolvastam Nufinak Szendi Gábor honlapjáról a nyugtatókról szóló cikket, meg még mást is.
Délután kikönyörögtem Béla készletéből két kanál kávéport, hogy beindítsam a fejem, megragasztottam Nufi levált talpú cipőiből azokat, amiket sikerült, és kidobtam pár hasznavehetetlen cipőt.
A nap így is elment, eseménytelenül.
Ma reggel volt a nemjó. Hétfőn Miklóst viszem megint valahová, - a tankolás megvan belőle - és Nufi szeretett volna porcelánt festeni. (Belvárosi kikapcsolódás)
Ez még nem kizáró körülmény. Ha szerencsém van, talán ebédig megjárjuk.  Akkor minden program mehet eredeti időbeosztással.
Persze ez csak a csepp volt egy csurig teli pohárban.
Hogy sem a lakást ne tudjuk eladni - talán ingyen kéne, de ez az én 'gyermekem' - sem gyerekünk nincs, és Béla sem gyógyul, csak egyre több bogara lesz.
De sorolhatnám a most ki nem mondott rendetlenségem, és szelektív tisztaságmániám.
Az egyetlen pozitív pontja most életének a fügefa.  sok kis gubó, amiből ősszel lesz édesség. (Reméljük!)
Eltelt hét év együtt, és ennyi idő alatt kicserélődik minden sejtünk. Két másik ember áll egymás mellett. Nem mondom, hogy mindig egyszerű, de ahogy két pocsolyrészeg ember is összekapaszkodva kevesebbet esik el, mint külön-külön, most is bízom benne, hogy elkókadunk a következő falig.
Most egyensúlyozunk.

5 megjegyzés:

  1. Én meg csak "szorítani" tudok, De azt tiszta szívvel.

    VálaszTörlés
  2. Hogy ne essek én is a tablórámás tévedésbe, Béláról vagy Nufiról szól az a hétéves csere? Akárhogy is lenne, én is szorítok.

    VálaszTörlés
  3. Nufi valóban fáradt és kimerült mostanság. A meleg még egy lapáttal rátesz az amúgy sem könnyű ápolási feladatokra. De nyugtatókat nem szed, a Szendi-féle cikk sem ezekről, hanem a vényköteles és nem vényköteles fájdalomcsillapítókról szólt, illetve ezek veszélyeiről, amik talán szintén nem fenyegetik Nufit a havi egy bogyóban.
    Nufi elfogadja azt is, hogy az élet nem tervezhető, nem is nagyon törekszik erre. Néha próbálna mondjuk, egy kicsit. A kerámiafestésnek meg végképp semmi köze nehézségeihez, ha nagyon alkotni vágyik és talál rá időt, akkor van itthon rá bőven lehetőség, és alapanyag is akad. Mondjuk a Hanczur-féle rendetlenséggel kombinált szelektív rendmánia tényleg ki bírja billenteni az egyensúlyából. Azért a fügefán kívül is akad jó dolog Nufi életében...

    VálaszTörlés
  4. Lám a ráma nem csak margarin. :-)

    VálaszTörlés