2011. április 7., csütörtök

Igen, Marika néni!

Mi valóban arra születtünk, hogy kiszolgáljuk önt, és egész családját. Hogy kifizessük az összes számlát, majd megvárjuk a nyugdíját, és ha jut közös költségre, akkor megkapjuk. És kölcsönözzünk a fiának, ha éppen már egy felesre sem telik, és petrezselymet hozzunk azonnal, ha nincs, meg fűszereket, mosószert. És ha a petrezselyem csomója 80Ft, akkor mi megelégszünk 20Ft-tal is érte, mert az annyit sem ér.
Ígérem, már szerda reggel kihúzzuk a kukát és szólok Laci szomszédnak, hogy vigye az utánfutóját a kiskertje távolabbi bejárata mellől mert a közelebbi nem elegendő az állandó jövés-menéséhez, és nem tolhatja beljebb sem a kerítés mentén, mert akkor eltakarja a rálátást a konyhaablakból. Az is nagyon fontos, hogy Laci szomszéd előttük is vágja le a füvet, mert bár ők Laci szomszéd előtt sohasem nyírták, de ez Marika néninek jár. Miért kell a Lalinak nyírni állandóan?
Meg egyébként sem csinálunk semmit ebben az udvarban.
Egyáltalán minek költöztünk ide? Hogy útba legyünk?

 Egyébként ezeket a szépségeket kellene most lenyírni. Én megvárnám, amíg elvirágzanak.

5 megjegyzés:

  1. Erre mondom hogy a "balansz". A "vízmérték". Minden munkásra jut legalább három dologkerülő. Minden három szemetelőre jut egy aki összeszedi, ezért nem fog beállni sosem az Apokalipszis. Mert hibásak vagyunk. Miattunk még az sem következhet be.

    VálaszTörlés
  2. Várd meg, míg elvirágzik. :)
    Ha zavar valakit, majd lenyírja.

    VálaszTörlés
  3. Vannak nekem hangos szerszámaim, ami miatt a fejemen a füles, és nem hallom meg, mit beszél Marika néni. Csak most a komposztdomb mellett csípett el, és mondta a magáét. Neki nem lehet válaszolni, mert alkalmi süket, vagy szelektív nagyothalló, ezért ha bólogatok, akkor hamarabb szabadulok.

    VálaszTörlés
  4. Ismerős. Mifelénk is lakik. Csak itt nem Marika néni. :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem már Marika néni lesz minden ilyen. Szabványosítom, mint abszolút mértékegységet. Tizede, százada lesz az leviselhetőség határa, és akinél eléri az 1 Marika néni fokozatot, ott küldök egy részvétkézszorítást.

    VálaszTörlés