2012. július 9., hétfő

Levizsgáztam

Két évet kapott a Honda. A gatyánk ráment, de megérte. Illetve ez majd kiderül. Most még az örömtáncikálásnál tartok.
Egyébként húzós nap volt. Mentem 70km-t a bringával a tűző napon. Meg is fogott itt-ott. Remélem, most helyreáll a D vitamin háztartásom. Szendi Gábor könyvei továbbra is útmutatók. Most éppen a D vitaminról olvasom Nufinak a fontos statiszikákat.
Van még egy porszívó, ami munka közben túlmelegszik, aztán megáll. Szétszedtem, találtam egy majdnem hideg forrasztást, amit átmelengettem, kipótoltam, de ettől nem változott semmi.
Ma szétkaptam egy hasonló korú vackot, de abban nincs védelem, illetve nem lelem. A másiknál is arra tippelek, hogy menetzárlat is lehet. Már késő van zúgatni, de alighanem a teljesítménymérővel kell üzemeltetni, és rá-rápillogni a kijelzőre. Kúszik-e fel a fogyasztás, vagy tényleg védelem lesz benne.
Megszemléltem a munkapadomat is újra. A régi pozdorja szerű fedele eltört, és először csavaroztam rá alulról rétegelt lemezt, de nem tetszett. Kerítettem megint törött raklapot. Nem fenyőt, ettől volt nehéz, vagy hosszadalmas, hanem valami fehérebb fajtát. Megfúrkáltam szemre ész nélkül ott, ahol a másik volt. Fölösleges pontoskodni, amikor az anyagmegfogatáshoz berakott műanyag ütközők vagy befgoják, vagy nem, amit közéjük rakok. Lecsiszoltam a felületét. A fúróba fogott cs. vászon elég durva munkát végzett. Ezt nem tudnám fülbevalónak ajánlani. :-) Aztán már munkára fogtam, de nem tetszett, hogy az oldala is csálé. Kerestem egy L alakú profilvasat, és mellette elhúzkodtam a felsőmarót. Azóta elégedett vagyok.
Este még gyönyörködtem benne is.
Kaptam Nufitól is olvasnivalót. Szenti Tibor A tanya c. könyvét. Nemrég volt a Kossuthon a szerzővel riport. Nufi hallotta, hogy hallgatom. :-)
A könyv tényleg jó. Illetve az elején, amikor a vályogház építéséről ír, az nagyon betalált az érdeklődésembe. Ez a lyány mióta őrizgeti ezt a kincset?...
Még szétkaptam a hátsó villogómat is. Az öt LED-ből 4 jó, az ötödik nem világít. Tettem mellé másikat. Az sem. Átforrasztgattam, és akkor sem gyógyult meg. Erre kapott a mellette levő led lábáról vezérlést. Így már mind világít. Persze nem sokat számít, de így még jobb lett, mint volt. A bringán úgyis van dinamós fényforrás is elöl-hátul, nem csak akkus.
Most még a számítógépem ventilátorait kell kibővítenem, hogy ne álljon meg a gép. 'Pillanatok' alatt eléri a
70°C-t, aztán csucsuka.

2 megjegyzés:

  1. Szuper! Már nem az hogy ráment a gatyád, hanem a vizsga megléte.
    Én épp most "örvendezek". Ma olvastam, duplájára emelik jövőre az autógáz jövedéki adóját. Én az idén "toltam rá" a gatyám a gázosításra és emiatt, a hatósági műszaki még vissza is van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit az állam beetetésként olcsóbban mér, az később biztosan adóztatásra fogja felhasználni. Ha nagy tételben tudod élvezni, akkor az elején kell beleugrani, és időben kiszállni. Te megfontolva haladtál, és így is belemásztál a kelepcébe.
      A cinege megint a bírónak fütyölt. :-(

      Törlés