2010. december 16., csütörtök

Újra dolgozik

Tegnap lemondtam a lustaságról. Nem végleg, de felfüggesztettem negyedórányira. A darálót kellett munkára fognom.
Még a nyáron történt vele baleset. Keményebb anyagot gyömöszöltem a tartályába, és eltört a kezemben a hajtókar.
Az én orosz húsdarálóm olyan ronda, mint kevés ipari termék a világon, de újonnan került a kezem közé, és van hozzá tartalék késem is, tehát ragaszkodom hozzá.
Mondjuk a formájához nem, de ez van neki. (Én sem vagyok épp Adonisz, mégis megfelelek Nufinak.)
Tehát hajtókar.
Az alumíniumöntvényt nem szabad hegeszteni. Nekem nincs hozzá eszközöm, máshoz meg ugye nem viszünk egy olyan alkatrészt, ami a TESCO-ban darálóval, garanciával dobozzal újonnan 2000Ft körül kapható. Igaz, még csak reklámfüzetben láttam, mert már rég elcsábultam volna, de ez megnyugtató, mert megment a fölösleges pénzkihajigálástól.
Ilonka nénitől - akitől e lakást vettem - maradt rám a fáskamrában egy 10-es daráló kés és az a lyukacsos előlap nélkül. A karja viszont ép öntöttvas jószág. Csak éppen kicsi rajta a lyuk.
Nosza, le kell reszelni a tengelyből, hogy beleférjen a karba.
Megnyugtatok mindenkit, nem ez történt. A karban talált lyukat bővítettem tovább kb. 1miliméterrel.
Még nem volt meg a belevaló szárnyas csavar, de a kis Polszki Fiatból megmaradt csavarok egyike remekül passzolt bele. A biztonság kedvéért menetmetsző és menetfúró járt mindkét alkatrészben, lám, ismét le tudom darálni a komposztnak valót.

Hogy én milyen ügyes vagyok!

 Már csak sárgát nem tudok fotózni, de azt is megtanulom.

4 megjegyzés:

  1. néha elég, ha csak egy icipicit más szögböl fényképezed a motívumot. próbálgatni kell innen-onnan, elöbb-utóbb majd találsz olyan szöget, ahonnan nézve sárga lesz;)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a kajamaradékot a kunkik eszik meg a többit meg a kiállhatatlan alkoholista szomszéd öregasszony alultáplált tyúkjai. :o))))

    VálaszTörlés
  3. Nem jó szögbe lépni, fényképezés közben meg még jobban zavar. :-) De a viccet félretéve ezek a leghasználhatóbb képekből vannak kivágva. Forogtam én a doboz körül nappal szemben, napnak háttal, oldalt, és döntöttem is, de olyan, mint a jólláthatósági mellény. Azt érzed, hogy világít.

    Kedves HáziSárkány, ez nem maradék, hanem citrom-, banán-, narancs-, mandarinhéj. Ezeket nem lehet az egereknek sem beadni, mert megeszik, és másnapra kiszenvednek tőle. Lehet valami anyag benne, ami vagy méreg, vagy csak nekik az.
    A komposztdombom meg tavaly kezdtem el építeni, és tudom, hogy egyszer nagyon értékes tápanyagforrás lesz. Addig meg kifejezetten gyűjti a csigákat.
    Már alig várom a jó időt, amikor egy igazi csigapörköltet fogok alkotni belőlük.

    VálaszTörlés
  4. Nekünk is egy nem igazán szép öntvény darálónk van. Jól működik és hát nem udvarolni akarok neki. Ám legyen csúnya!

    VálaszTörlés