2010. december 9., csütörtök

Futás után

Egészséges érzés. Sem a derekam, sem a nyakam, és más nyavalya sem árnyékolja jó közérzetem.
Hányszor, meg hányszor elmondtam, leírtam magamnak, hogy a jó közérzet eléréséhez egy izzadságig elvitt erőfeszítésre van szükség. Ónos esőben bringára pattanni nem túl jó ötlet volt, inkább lenyitottam a futópadot, és felfektettem a Németh László könyvet a pultjára.
A padunk zsírégető programja (P3) lassú meneteléssel kezd, és talán két percenként emel. Úgy 7km/h-ig tudok olvasni. Utána már összefolynak a betűk, akkor marad a futás. A 48 perces program felénél kilenc körül mutatott, azt megdobtam 10km/h-ra, és hagytam visszacsurogni. Hatnál újra olvasni tudok, és minden sebességcsökkentést meredekségnöveléssel korrigálok.
Közben természetesen Német László kórelőzménye, családi háttere, a hipertónia adatgyűjtő értelmezési kísérletein jár az agyam.
Leginkább a lelki megterhelésre fizikai érgörcs választ adó szervezet bontakozik ki előttem.
Az írás idején még kutat. Nincs visszatekintése. A kis laboratóriumáról, az agyába zárt kutató elméről elmélkedik.
A Leningrád ostroma alatt kutató szovjet orvosok munkájából kap szakirodalmat.
Ez már csak azért is érdekes, mert a minimumlaboratórium elmélete (ez már saját megfogalmazás a fejben elemző N.L.-ról) jól illik az állandó életveszélyben operáló, de mégis statisztikai adatbázis létrehozó orvosok sem lehettek más cipőben, mint ő maga.
Vagyis a betegeken mért és regisztrált értékek saját testükön is mérhetők lehettek.
Ugyan mi másért fordult volna a sok hulla fáradt doki a tömérdek hentesmunka között a matematika egyik ága felé?

2 megjegyzés:

  1. Ugye milyen klassz dolog,mikor az endorfin dolgozik az emberben és mindenféle gondolatokra sarkalja...általában olyanokra,amiből építkezni lehet :o))))

    VálaszTörlés
  2. Megígérem, hogy megnézem, mi az az endorfin :-), de a saját lustaságom legyőzése kell minden új lépéshez. A tél begyűri a lakásba a kísérletező kedvemet, mint náthás ember a taknyos papírzsebkendőt a legközelebbi zsebébe.
    Kivenni meg a szemetes előtt a legkönnyebb. Vagyis külön kell akaraterő hozzá.
    De igazad van!

    VálaszTörlés