2012. november 29., csütörtök

Reklám takarja a bejegyzést

Napok óta nem írok semmit. Dühöngök. A korábban elkezdett írásomon egy villogó reklámablak áll őrt, én pedig elvből nem veszek fegyvert a kezembe. Inkább kikerülöm az agresszort.
Szidhatnám az anyját, a kitalálóját, bárkit, de levetkőzöm az automatizmusomat, és nem kattintok oda. Csak azért se! Még azt sem olvasom el, mit akarnak rám sózni. NEKEM EZ NEM KELL!
Tudom, takarodjak vissza offline módba, és akkor azt írok, és úgy, ahogy nekem tetszik, illetve amit a gépem képes megjegyezni.
Nem elég nekem, hogy minden boot után win alatt a taskmanagerrel kezdem, és kitakarítom a tömérdek update meg helper daemont, és lelövöm a messengert, a videokártya vallató programot, és csak ekkor tehetem oda a kávét, mert valahogy muszáj elviselni.
Linux alatt pedig nem fogadja a kitöltésre jelölt képet.
Kell nekem egyáltalán ez a blogolás? Persze, hiszen függő vagyok, mint minden otthon dolgozó ember. A társas lény kikandikál a többek közé.


Itt a panelrészlet, amiben meg akartam mutatni, hogyan pukkad ki egy számítógép alaplapján a melegtől a kondenzátor teteje, és csinál egyre mókásabb tréfákat működés közben a házikedvenc.
Az a barna lötty kibújik a lukon, és utána már nem tárol annyi energiát, amennyire a processzornak szüksége van.
Ezért nem szoktam becsomagolni a gépeim oldalát. Lehetne még több ventilátorral húzni ki a levegőt, de az meg a zúgásával hipnotizál, és elalszom. Legalábbis csökken a figyelmem tőle.
Egy ismerősöm - már barátomnak érzem, de lehet, hogy kikérné magának - fejleszt kiforrasztó állomást a kondicseréhez. Eddig nekem sikerült pákával eltávolítani, és beforrasztani a kondenzátorokat javításkor, de most nem találtam itthon akkora pákát, amivel megmozdult volna. Szét kellett tépnem az első kondit, hogy kijöjjön. Akkora hőelvonása van a többrétegű panelnek, mintha tenyérrel akarnék felmelegíteni egy lakótelepi porolót november hetedikén reggel hétkor. Jövőre bárki kipróbálhatja. Lehetetlen.

***
Becsapós lehetek, de kiigazítom.
A korábbi bejegyzésem Iceweasel böngészőből indult el, ami Mozilla-rokon. Ezt én Linux alaltt használom, és nem bővítgetem plugienkkel. A jutubi is éppen csak lejátszik, a jávás befejezés nem jelenik meg a hat-nyolc következő videót ajánlgatva. A gmail hagyományos HTML módot ajánl, mert lassúnak ítéli a gépem. Sebaj, de a fényképet már nem fogadta el. A feltöltés visszautasítva szöveggel megáll.
Na ezért hagytam félbe az előző bejegyzést, és frissíteni sem volt hajlandó.
Átbootolva a wint, ez a reklámtakarás bosszantott fel, gondoltam majd csak abbahagyja.
A kikerülés pedig új bejegyzéssel sikerült.
***

Az utóbbi napokban találtam egy időugrásról szóló könyvet. Három évszázad elcsalásáról szól. Egy naptárkiigazítással olyan időablakot hoztak létre, hogy belefért egy Karoling uralkodóház alapítás, és akkora kuszaság....
Heribert Illig a könyv szerzője, és művészettörténeti és hamisítástörténeti kutatások eredményeiből összegzi a lényeget, hogy kihúzhatunk Európa történelméből háromszáz évet. 

Még nem értem a végére, de úgy tűnik, a z 'igazság' védelmezői olyasmikkel nézhetnek szembe most, mint Szedi Gábor szakterületén a gyógyszeripar. A fennálló rend alapja nem szilárd gránit, csak kigondolt pókháló.


6 megjegyzés:

  1. Szóval függők vagyunk?
    Olvastam már az elcsalt időszakról, de ezt a könyvet még nem. Érdekel engem is.

    VálaszTörlés
  2. Biztos abba tudjuk hagyni egyik napról a másikra, de ha ráérünk, meg akad egy kis gruppenolvasás, addig miért ne? A múlt bejegyzésed nem jelent meg, gondoltam, hogy valami szisztém turpisság van a dolgokban.
    Apropó kondi, van egy régi tévénk, amit imádok, mert jó színei vannak, de ha elveszik az áramot akár egy pillanatra is, utána nem kapcsol vissza az a standby, mert van egy zöld led s az nem gyúl vissza. Ki kell húzzam a konnektorból a dugót, és hagyjam egy fél napot, valószínű valami ez idő alatt letöltődik. Aztán bedugva, rá pár percre újra indul. Egyszer szétszedtem a tévét, de feladtam, nem tudtam hozzájutni a tápegységhez. Szerinted egy kondi szarozik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így azért elég tág fogalom lehet. A tápegység lehet ludas, és azon belül is kondi, de sokféle táp létezik, és ha legalább a tipusát és a modellszámot megírod, akkor többet tudnék mondani.
      Így egy kicsit olyan, mint amikor az orvostól megkérdik, hogy - - Csöpög az orrom, mi bajom lehet?
      - Megfázott.
      - De csak amíg a hagymát pucolom?
      - Nem hideg a hagyma?
      A tápegységekben még az olvadóbetét (biztosíték) meg a hálózati kapcsoló is okozhat ilyet, meg panelrepedés. Ez csavarhúzós kocogtatással kiderülhet. De miért nem sikerült kicsomagolni a tápját?

      Törlés
    2. Nem szedtem szét csak a hátát, láttam, hogy nem azok a régi típusú megoldások, ezen minden egy lapon van, gondoltam becsípem a fülem, feladtam. Vannak egyéb sürgősebb dolgaim, talán könnyebb lesz egy új tévét venni. Szerelőhöz nem viszem, mert megmondom őszintén, nem bízom bennük. Megértem őket, nem érdemes egy kondiért pár órát matatni vele, hogy munkájuknak érdeme legyen, valamit hazudni fognak, hogy ez s ez ment ki, s az meg annyi lesz majdnem mint egy új tévé.
      Így van ez a régi bútorokkal is, az ember matat rajta két napot, igaz nem rakott bele sok anyagot, de ha azt mondja, hogy mondjuk háromszáz lej, arra azt mondják, hogy még rak egy annyit és vesz egy újat. De mikor hozzák, akkor azt mondják, hogy érzelmi szálak kötik ahhoz a szúette, penészes szekrényhez. Mikor megmondom mennyi és mégsem lesz belőle újszülött szekrény, ez az érzelmi száluk rögtön elszakad.
      Mikor elvitték a régi autómat trájleren, inteni szerettem volna neki, meg még mondani valamit, de aztán rájöttem, hogy csak egy halom vas és nem férfi dolog mindenki előtt elérzékenyülni egy vas előtt, akkor is, ha öt évig mellettem volt melegben fagyban, az ő lehetőségei szerint.
      Én is hülye vagyok...

      Törlés