2012. november 14., szerda

Egy kicsit agyonnyomott az ősz

... de csak egy 'nagyonkicsit'.
Most például gépelés közben vettem észre, hogy a cím már kinn van, és hiába nyomogatom a billentyűket, valami reklám villog a képernyőn, és nyoma nincs a beírtaknak.
Inkább kiléptem, és újrakezdtem.
Új felfedezésem Kun Miklós sorozata a tévében. A rejtélyes XX. század. Miközben a reggelit csinálom, a futópadon ostromlom a 600 kalóriát, vagy Attila - unokatestvérem - könyveit válogattam, ezen jár az agyam. Hogy nem látom az összefüggéseket. Hogy a politikusok  embereket hajszolnak halálba, és akárki csak egy kicsit is az irányítók közé keveredik, már veszélybe került. A csendes beletörődés mellett könnyebb kicsikarni boldog pillanatokat, mint harcos-karcos üvöltözéssel. Csak, mint a szívdobbanások. Egy nagyobb dobbanás után jön kisebb, és az már pihenés.
Mióta hazajöttem, összeütöttem a kisellenállás mérésére azt a kütyüt, és a dobozolásban veszem el. Napi 10 perc-1 óra, vagy ahogy éppen sikerül, de még nincs kész.
Számítógép tápegység dobozából a C alakú részt vágtam ketté. Kapcsolónak fúrtam lyukakat, hűtőbordát alakítottam át, távtartókat metéltem, és tegnap végre kirámoltam belőle mindent, hogy összefúrjam a tetejét a talpával. Ugyan oldallap még nincs, de eddig minden belefért.
Ma is van teendőm. Összeállítani a bablevest a kuktába. Ismét remek lehetőség felfedezni a gondolkodásban, hogy a politika egy betegsége a társadalomnak. Aki valamilyen csoportot kezd képviselni, az mások ellenében teszi. Ráadásul nem saját erejével, hanem specialistákkal kényszeríti rá másokra.
Ha ebből kiderül valami, akkor bűn. Ha nem derül ki, akkor erény.
Szóval egy jó bableves megvéd a politizálástól.

10 megjegyzés:

  1. A jó bableves meg úgy készül, hogy az ember kizárólag a főzésre koncentrál, ahogy előkészítgeti a hozzávalókat (és gyönyörködik tökéletességükben), már pontosan tudja előre, miből mennyi miképpen járul majd hozzá a végső íz teljességéhez. Az egyszer biztos, hogy a siker azon múlik, hogy az ember egy csipetnyi politikát se vegyítsen hozzá, mert az csak elrontja az egészet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még jó, hogy főzni nem tudok. Csak beleteszem a hozzávalókat a kuktába, aztán megvárom, amíg füttyent, hogy kész, vagy odébbhúzom, hadd dolgozzon még rajta.
      A hozzávalók között meg egyetlen ételben sem láttam szakácskönyvek lapjain a politikát. Azt csak fejben tartom. :-)

      Törlés
  2. Jó vastag tejföllel s hagymával...kit érdekel a politika?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a tejtermék sajnos kiesik, de már feltöltődtem. Remek hajtóerő volt ma a bringázáshoz. :-)

      Törlés
  3. Kedves Hanczur,

    Olvasom az oldalvást írottakat "Akit ez idegesít, kérem kerüljön el! Azoknak szánom, akinek tetszik." Nekem nagyon tetszik ez így.
    A bableves meg jöhet mindenkor, pakolás után, előtt. Politika nélkül, szigorúan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a levest már nem oszthatom meg senkivel. Elfogyott. :-) Maradnak a betűk a magam módján sorakoztatva.

      Törlés
  4. Kizárólag tarka babból, füstölt csülökkel, félretett és gyűjtögetett szalonna bőrkékkel. Beletrafáltál. Hétvégéig szándékoztam gyűjteni a bőrkéket. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor most behúzott nyakkal kell bevallanom, nemek most fehér vajbab jutott, és kevés bőrke. Viszont most kibővült a zöldségtartalom csicsókával is.
      Mekk tudsz nekem bocsátani?

      Törlés
    2. Bocsánat, de gyöngybabnak hívják, amit a levesbe tettél. A vajbab kifejezés a friss és gyenge zöldbabra használatos. Télen az utóbbiból legfeljebb fagyasztott ha akad, de a vajbab jobb frissen, kár lefagyasztani.

      Törlés