2011. január 28., péntek

Megvan a szarka

Jó reggelt!
Más ember már régen az igát húzza. Kapkodja a válogatandó gyümölcsöket a szalagján, tekeri a kormányt a forgalomban, aláírja a beteg receptjét, én meg most ébredező elmémmel köszönök.
Bár a testem már órák óta mozog ma is, a fejem csak most kapcsolódik be.
Nufinak új ötlete van. Fából akar fotóállványt az új kötéseihez.
A téma még titok, de a fejem már zakatol, melyik is lesz odavaló.
Vissza kell terelnem magam a rezgőkörökből a famunka felé. Ez jó, mert minden változás jó.
Közben körbenéztem MJ blogján, és őszinte irigységgel dicsértem meg a szarkáját.Juszt sem adom fel, és én is lekapom a 'miénket', csak nem most. :-)
/.... és mégis. Most elcsíptem!/
A kreativ blogger címkét pedig köszönöm, de nem tudom vállalni. Bocsánatot kérek, de nem érzem magam annak.
 Gyerekkorom óta lusta embernek tartom magam, és mindig paprikát kell dugni érzékeny területre, hogy felvegyem a saját ritmusom. A képességeim tizedét nem használom ki. Most nem. Amikor igen, akkor meg is dicsérem magam. 'Vagyok annyira nagyképű, mint más okos.'
Átruccantam még apa54 blogjára is. A hálapénzről írt bejegyzését nézegettem. Adok-e az orvosnak pénzt?
Nem.
Nincs.
Elkerülöm, ha lehet.
A náthákat zúzódásokat, egyéb sérüléseket igyekszem magam erejéből és eszéből megoldani. Lehetőleg nem szennyezem a szervezetem élvezeti mérgekkel. A testmozgás pedig mostanában örömöt ad.
A kérdést meg nem akarom megkerülni, csak az elhúzódásomról akartam vázlatrajzot készíteni magamnak.
Nekem az egész rendszerrel van nézeteltérésem.
Amikor látom a tévében, hogy emberek úgy használják a házukat, hogy egy kilazuló csavarhoz lakatost hívnak, és ha nem telik rá, akkor kiveszik, és eldobják a csavart. Mindegy, hogy mit tart.
A köhögést csak orvossal-gyógyszerrel akarják gyógyítatni, és nem teszik le a cigarettát, nem mennek levegőre mozogni.
A mérgek közömbösítését ellenméreggel el lehet érni, de az azonnali kontroll a szervezet ki tudja hány éve felépített ösztönökkel és génekkel és ki tudja, hány fel nem fedezett mechanizmussal erre tökéletesített egysége. Önszabályzás, önkormányzás. Gyors és pontos automatizmusok.
Az én hozzáállásom a belső egyensúly fenntartása, és a kínok elviseléséhez sem fájdalomcsillapítót keresek, hanem az alvást.
Jóval lassabb, de eddig még működik.
A munkahelyeken levont pénzek tőlem is egy nagy közösbe vándoroltak, és azzal nyugtatom magam, hogy amikor én szorulok majd rá, jut nekem is. Ha meg nem lesz, akkor nem lesz.
Nem szeretnék más veséjével, májával élni. Igyekszem az elhasználódásom ritmusát nem megkergetni, és ezért a hálapénzt megtartani. Magamnak adom, a saját szervezetemnek adok hálát, hogy kiszolgál.
Az orvos fizetésért dolgozik.
Én is pénzért dolgozom.
Ha megkérnek valamire, ingyen is.
Szerintem egy orvos is úgy van vele.
Ha fizetnek a munkájáért, akkor úgy, ha nem, akkor kötelességből.
A munka iránti alázat bennünk van.
Tévednék?

6 megjegyzés:

  1. Nem, nem tévedsz! A Kreatív blogger címet nyugodtan vállalhatod, már csak gyönyörű famunkáid közzététele miatt is. Ha MJ nem ajánlotta volna fel, megtettem volna én! Ha nem is adod tovább, mert nem ismersz esetleg annyi bloggert, tartsd meg nyugodtan. Megérdemled!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is megérdemled, de te döntesz és én tiszteletben tartom!
    Amúgy tényleg nem tévedsz, csak vannak "erős" kivételek!

    VálaszTörlés
  3. De gyorsak vagytok! :-)
    A tévedésem az én igazságom. Ezen az úton járok, s az az én szerencsém, hogy a Ti szemszögetekből másnak látszik. Ennek ellenére nem akarok visszaélni vele.
    Viszont a szarkánkat végre megmutathattam.
    Úgy izgultam, hogy a maximum zoomon ne mozduljon be a gép. Se állvány, se rögzítés, csak kifúj a levegő, és ablakon keresztül katt.

    VálaszTörlés
  4. Határozottan jó lett a kép! Amúgy én is sokat fényképezem a madarainkat, nem könnyű feladat. Ráadásul nekem lényegesen gyengébb a gépem is, mint apué... :)

    VálaszTörlés
  5. Én balga, meg el is felejtettem gratulálni a madaradhoz! Jó kép! Én is állvány nélkül szoktam fényképezni. Legtöbbször nem is volna idő felállítani. A legjobb képek általában gyorsan, váratlanul és csak úgy jönnek!

    VálaszTörlés
  6. Most az volt a szerencsém, hogy annyira vakított a hó, hogy nem vett észre a szarka. Egyébként ketten voltak.
    A többi kép sem jó, de ezen felismerhető őkelme.

    VálaszTörlés