2011. szeptember 26., hétfő

Újra itthon

.. Budafokon.
Szokni kell. Minden más. A bringám kereke más méret, a lakásunk plafonja magasabban, éjjel nem hallani a szarvasbőgést, és végre Nufi mellett.
Neki is szokatlan lehet a reszelősre durvult bőr az ujjaim hegyén, meg a... de soroljam?
Még nem raktam össze a gépemet, az ő noteszgépén írok. Nem kell külön szöveget alkotni, majd feltöltéskor rövid időre bejelentkezni, aztán nem fennfelejtkezni.
Már belenéztem a valóvilág műsorába, és borzadok.
Tegnap Miklósnál jártam. A gépe nem bootol fel. Vett egy új lapos masinát ő is, meg kis tévét. Kórházba készül. Az A5-ös méretűnél is kisebb tévécske semmit sem fog. Láttam a hangoláskor a zavarjeleket, de adásnak nyomát sem. Mondom, hogy erősen árnyékolnak a panelfalak, ott legfeljebb központi antennáról.
Persze a nagy tévéjén AV bemenetről jött a digitális beltérin fogott műsor.Elhoztam a ketyerét. Itthon ki is derült. Jó antennával jó a kép.
Hogy 25 éve mennyire örültem volna egy ilyen tenyérnyi vevőnek... Antennázáshoz igazán alkalmas. Maholnap lekapcsolják a földi analóg sugárzást, és ez is mehet a süllyesztőbe. Remélem, a kórházban lesz neki antenna aljzat. Vagy nem árnyékolja semmi.
Az itt fogható 3 műsort (M1 Tv2 RTL klub) megjegyeztettem a játékszerrel.
Délelőtt még volt egy igazi jó programunk Nufival.
Bográcsozás.

Józsitól kaptam kóstolót a mangalicából, és igazi finom pörkölt készült belőle. Alig használtam fel fát hozzá, pedig vagy négy órát rotyogtattam a bográcsban. Fűszerezése csak só és paprika. Természetesen hagymás zsíron paradicsommal levére főzve, és mindig éppen pótolva az elpárolgott folyadékot vízzel.
Nyam-nyam. Jól esett.
Nagy mérvű gondolatok nem fészkeltek be a fejembe. Attilát olvasgatva persze a 'Divide & impera' huszonegyedik századi  megoldása szívszorító élmény. Ha ma Románia így működik, akkor borzalom. Pedig a sajton huzakodó medvebocsok között jóllakó róka koma azt hiszem, Benedek Elek mese. Csak nem került be lényege a fejünkbe? Az enyémbe sem, mert ha 'támadás' érne, először nem kívülről vizsgálnám a helyzetet, hanem védekeznék, vagy visszatámadnék.
Sajnos felfogtam én is, hogy az igénytelen emberfajta úgy szaporodik, mint a nyúl. Minél több van belőle, annál erősebb is. Ezután helyet kér ott is, ahol eddig nem ő volt. Hangja meghatározóvá válik, és az igényesebb ember félrehúzódik. Jobb a békesség.

3 megjegyzés:

 1. Mi is bográcsoztunk a tegnap. Lesütöttük a padlizsánt, kápia paprikát, majd a zakuszkát felfőztük a bográcsban. Jó érzés volt. És nem lett tele a ház a szaggal. Az is jó érzés volt este. Ha kiszámoljuk mi mennyibe került, nem éri meg a télire elrakás. Csak egy a baj, az a zakuszka ami a boltokban kapható, az minden csak nem zakuszka. Viszont milyen finom a miénk. És amíg azt esszük, nem eszünk más műanyagságokat.
  Azt hiszem elkezdtem fogyni. Lemondtam az energia italról és a nesszkávéról is. Este ritkán vacsorázom. Kenyér adagom egy ideje felére esett. Az energiám érdekes, nem csökkent. Igaz, tanulom a célszerű mozdulatokat. Nem erőlködöm, nem kapkodom. Még helyre állok.
  Akkor most itt olvaslak tovább.

  VálaszTörlés
 2. Egészségetekre váljék! :)

  VálaszTörlés
 3. Köszönjük!
  Az étkezésben a visszacsatolás - értékelem, mi hogy hat rám - a legfontosabb. Illetve ez mindenre igaz.
  Vagyok olyan bolond, ma is belenéztem a valóvilágba. A beszavazott szűz fiúcska jól megcsöcsörészte a legelső lányt, aki szerencsétlen eltűrte. Jelzett vissza, hogy nem kéne így nyomulni, de a kölyök nem vette a lapot. Nem sok jövőt jósolok neki odabenn.
  Ha Te (Attila)felfedezed, mitől javul a közérzeted, eszedbe sem fog jutni, hogy olcsóbb lenne a bolti elemózsia. Igaz, nekem is Komjáti adta a legnagyobb visszaigazolást a tartósítószermentes étel miként hat.
  Volt olyan nap, amikor csak szőlő volt a hasamban, és könnyűnek éreztem magam. Ez az aknaásás közben volt így. Két éve.
  Most pedig túlsúlyom javától megszabadultan erősebbnek érzem magam.
  Elégedett még nem. Leginkább a kávéfüggésem végleges megszüntetéséig nem leszek az.

  VálaszTörlés